Pure Energy Yoga - Poweryoga

Yoga Rocks and rainbows!

In oktober is PEY een week weg geweest voor een yoga Retreat op Kreta met David Lurey. David is een zeer inspirerende yogateacher met veel ervaring en geeft voornamelijk mindful spirited vinyasa yoga. Na een zeer vroege vlucht kwamen we aan op een geïsoleerde , eenvoudige maar prachtige locatie voor een week van relaxatie en ontspanning door inspanning.
Iedere ochtend stonden we om 6.45 op om deel te nemen aan de ochtendlessen, die om 7.30 begonnen. Hierbij beoefenden we yoga op het ‘yogadeck’, buiten in de vroege ochtend. Tijdens de zonnegroeten begon de zon langzaam op te komen, wat zorgde voor een geweldige ‘Zen’ Ervaring. Connectie tussen natuur, body and mind. Deze intense en krachtige ochtendlessen zorgden ervoor dat we eraan herinnerd werden hoe relatief alles is.
In de middag was er weer een sessie. Hierbij stond elke keer een ander thema centraal. Zo hebben we onder andere een zeer krachtige armbalansles, Thaise massage en een duo/acroyogales gedaan. Naarmate de week vorderde merkte je hoeveel kracht yoga je fysiek en mentaal kan geven. Er werd grote vooruitgang geboekt en je kon voelen hoe je lichaam met de dag soepeler en meer ontspannen werd. Of zoals we tegen elkaar zeiden: ‘wat een verschil hoe de gezichten er aan het einde van de week uitzagen vergeleken met het begin van de week’.
Dit alles kon natuurlijk niet zonder goed voor je lichaam te zorgen. Dus dronken we veel water en kregen we fantastisch, vegetarisch eten. We kunnen serieus zeggen dat we nog nooit zoveel vezels in een week hebben gegeten! Het eten kenmerkte zich voornamelijk door kleur, van paarse bieten tot knalgele eetbare bloemen. Na het ontbijt en de lunch was het meestal tijd voor een uitgebreide zwem- en snorkelsessie in de Egeische Zee. Prachtig blauw en helder water, waarin je je Poseidon zelf zou wanen!
Kortom, het was een week vol uitdagingen, confrontatie, kracht en loslaten. We hebben nieuwe vrienden gemaakt en heerlijk gegeten. Wederom hebben we de kracht en magie van yoga ervaren. Een yogaretreat is een echte aanrader voor iedereen die even wil ontsnappen aan zijn hectische, dagelijke leven. Durf een keer voor jezelf te kiezen en ga op zoek naar een yogateacher die jou kan inspireren!

Kijk voor meer informatie op de website van Yoga Rocks retreats!

Keep practicing all over the world!
Laat een bericht achter: