Pure Energy Yoga - Poweryoga

Yoga and the City

New York City!!! Een prachtige wereldberoemde stad boordevol yoga. Iedere keer als ik deze stad bezoek ontdek ik weer nieuwe yoga-studio’s. Yogaworks met zijn vele studio’s over de hele wereld heeft alleen al in Manhattan 6 locaties. De westside studio zat op loopafstand van mijn hotel dus iedere ochtend om 7:00u rolde ik mijn mat uit tussen de New Yorkers die voor hun werk uit een les doen. Deze studio biedt een breed scala aan lessen van Iyengar, power tot restorative yoga.
Downtown Broadway biedt ook vele studio’s. In een straal van 100 meter bevinden zich de jivamukti-yoga studio, bikram yoga en Om Yoga. De studio van de bekende yoga-teacher Cindi Lee bevindt zich op de 8ste verdieping van een torenhoog gebouw, je stapt daar uit de lift in een oase van rust in deze stad. Na een express-les(tja, het is New York dus time is money) zat ik weer vol energie om me verder onder te dompelen in alles wat deze stad te bieden heeft. Neem voordat je de studio verlaat een kijkje in de winkel voor leuke kleding en boeken.
Voor een meer spirituele aanpak is de laughing lotus studio een goede keuze. Waar yoga-works een sporty-athmosphere heeft de Laughing Lotus een spirituele sfeer. De kleurrijke studio biedt voornamelijk vinyasa-flow lessen aan met vele zonnegroeten. Iedere vrijdagavond is er midnight yoga met live muziek.
Het aanbod van workshops in al deze studio’s is overweldigend. Een vorm van yoga die steeds meer aan populariteit wint is Aerial/antigravity yoga. Ik volgde een workshop bij de OM-factory. Kortom yoga in de lucht met behulp van een laken(hammock). Toen ik aan het begin van de les in mijn oranje hammock zat en geen idee had wat me te wachten stond groeide de angst om uit mijn cocon te vallen met de seconde. Ik mis toch bepaalde cirque du soleil talenten, maar na een kwartier het vertrouwen in jezelf en de hammock te hebben gevonden werd het een superleuke les vol uitdagingen en overgave. De les wordt afgesloten met een savasana zwevend in de lucht: heavenly!! Over een tijd gaan we dit ook zien in Nederland! (Voor meer informatie over antigravity/aerial yoga klik hier). Yoga in New York is fantastisch en de Savasana’s met sirenes op de achtergrond maken het helemaal af. Take a yoga-bite out of the big apple!

Keep practicing all over the world!
Comments
6 Berichten op “Yoga and the City”
 1. Tamara schreef:

  Wow moet de volgende x dat ik naar New York ga toch echt tijd maken om naar 1 van de studio’s te gaan. Hang jij daar Esther?

 2. Esther schreef:

  1 of allemaal :D! Ik sta niet op de foto maar zo hing ik er ook bij. Superleuk! Go check it out als je binnenkort weer in de states bent.

 3. Blergiery schreef:

  Nice site, nice and easy on the eyes and great content too.

 4. Mieke schreef:

  hallo, weet iemand /jij , of dit al in nederland word gegeven?? ik loop te zoeken, maar kan niets vinden nog in nederland….

  iemand???
  vast dank!

 5. esther schreef:

  Het wordt nog niet veel in Nederland gegeven. Maar wel hier in Amsterdam:
  http://www.amsterdamfysio.nl en bij mirror centre http://www.aerial-yoga.nl/lessen.html

  En anders toch maar naar New York 😉

 6. Mieke schreef:

  bedankt voor de tip, snap alleen niet dat t nog niet overal is, zou zeggen, als je ondernemend bent, en je hebt geld , begin een zerogravity yoga school , je bent zo binnen!!

  grtjes

Laat een bericht achter: