Pure Energy Yoga - Poweryoga

Wat is poweryoga?

Kracht

Poweryoga is, zoals de naam al aangeeft, een krachtige vorm van yoga die zowel lichamelijke als mentale voordelen heeft. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van kracht, conditie en souplesse, maar tegelijkertijd geeft de les balans, rust en energie. Het is een uitstekende manier om een sterk en gezond lichaam te krijgen. Wij werken altijd met de energie en elementen die bij een bepaald seizoen horen zodat jij het hele jaar door het beste uit jezelf kan halen en je lijf geeft wat het op dat moment nodig heeft.

 

Ontspanning door inspanning

Poweryoga is een uitdagende en dynamische vorm van yoga die afgeleid is van Ashtanga Yoga. Tijdens een Poweryogales wordt er door lichamelijk hard te werken naar ontspanning toe gewerkt.

 

Elementen van poweryoga

Door het uitoefenen van yoga-houdingen in een vloeiende serie (‘flow’) in combinatie met een specifieke ademhaling (‘ujjayi breathing’), bereikt men een staat van diepe concentratie. Door de combinatie van houdingen, ademhaling en bewegingen wordt het hoofd automatisch leeggemaakt. Dit wordt ook wel ontspanning door inspanning genoemd. Lichaam, adem en denken worden daarmee in evenwicht gebracht.

 
Bij Pure Energy Yoga wordt Yin & Yang-yoga en Pure Energy Poweryoga gegeven. De Pure Energy Poweryoga-les is een vaste sequence die iedere seizoen (kwartaal) wisselt.
De Ying/Yang les is een les die begint met krachtige en dynamische houdingen (Poweryoga). Na deze actieve houdingen landen we in de rustige energie van Yin. Yin Yoga is een rustige meditatieve vorm van yoga waarin houdingen langer worden vastgehouden. Yang Yoga focust voornamelijk op spieren en Yin Yoga op je bindweefsel en de energie banen in je lijf. The best of both worlds!