Pure Energy Yoga - Vinyasa yoga

Voor wie is Flow Yoga?

Flow Yoga is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een gevarieerde fysieke training in combinatie met geestelijke ontspanning. Het is zowel geschikt voor mannen als vrouwen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, hoef je niet heel lenig te zijn om ermee te beginnen. De lessen zijn geschikt voor alle levels.

 

Flow and Ease

Flow Yoga is een aangename en intensieve manier van bewegen. De les wordt opgebouwd uit een aantal (variaties op) zonnegroeten, diverse staande, zittende, liggende asana’s (houdingen), een finishing sequence en tot slot savasana (eindontspanning). Op die manier wordt het hele lichaam getraind.
 
Kenmerkend is dat tussen alle asana’s een vinyasa (gesynchroniseerde, verbindende beweging / flow) plaatsvindt, waardoor de houdingen in elkaar overvloeien. Omdat al je aandacht uitgaat naar de vloeiende bewegingen, stopt het denken en kom je meer in het hier en nu. Het uitvoeren van een serie yogahoudingen vergt concentratie en inspanning. Toch is Vinyasa yoga voor vrijwel iedereen geschikt, omdat je de verschillende houdingen kunt aanpassen. Daardoor werk je altijd op je eigen niveau en komen kracht en souplesse vanzelf.

 
Tijdens de les houdt de leraar bovenstaande lesopbouw aan maar per les wordt er qua houdingen en thema gevarieerd.