Pure Energy Yoga - Poweryoga

TLC voor je yoga mat

Of je mat nou nieuw of al intensief gebruikt is, goede verzorging kan de levensduur van je mat verlengen en ervoor zorgen dat je het beste uit je yoga-practice kan halen. Daarnaast zorgt een goede ‘matcare’ ervoor dat je mat zacht en anti-slip (‘sticky’) blijft, en het verhindert de groei van bacteriën en schimmels.
Handwas:Vooral voor matten met een print heeft handwas de voorkeur boven de wasmachine, aangezien de print af kan slijten in de machine.

Om je mat schoon te maken maak je de mat licht vochtig met een natte doek of spons met een oplossing van water en een druppeltje zeep (Of een kant -en klare yoga-mat wash). Spoel de mat goed af met water (bijvoorbeeld onder de douche of in bad) droog de mat met een handdoek en laat de mat volledig drogen aan de lucht.
Wasmachine: matten die geen print hebben kunnen prima gewassen worden in de wasmachine op 30 graden met een minimale hoeveelheid wasmiddel of zonder. (gebruik geen wasverzachter!). Na afloop de mat drogen met een handdoek en laat de mat daarna volledig drogen aan de lucht. (Let op: natte, vochtige matten en matten waarop zeepresten achterblijven kunnen erg glad zijn).

Het is een goed idee om nieuwe yogmatten voor het eerste gebruik altijd schoon te maken. Dit komt de anti-slip kwaliteit zeker ten goede en zorgt ervoor dat je mat aangenaam ruikt.

Yogamatten worden “stickier (stroever)” naarmate ze meer gebruikt worden dus de beste manier om zo snel mogelijk een goede anti-slip mat te krijgen is heel veel yoga doen ;D.

Sommige mensen tillen TLC voor hun yoga-mat naar een heel nieuw niveau zoals je kan lezen op dit grappige blog -Y is for yogini-.

Keep practicing!
Comments
2 Berichten op “TLC voor je yoga mat”
  1. Jacqueline schreef:

    Heb mijn yogamat wrs met teveel vloeibaar wasmiddel gewassen..Hij/zij:) is nu al een tijdje erg glad. What to do?

  2. Esther schreef:

    Je zou de mat nogmaals kunnen wassen samen met wat handdoeken zonder zeep. Of afspoelen onder de douche of in bad. Goed uitwringen en langdurig laten drogen.

    Succes:)!

Laat een bericht achter: