Pure Energy Yoga - Poweryoga

Pure Energy Yoga nieuwsbrief, Luc Acke special

Lieve Pure Energy Yogini’s en Yogi’s,

 

Terwijl ik deze nieuwsbrief schrijf drink ik een kopje Yogi Tea. Het label van het theezakje vertelt mij, “peace comes from within”. Ik las de spreuk vanuit mijn ooghoek en in een fractie van een seconde werd ik er weer even aan herinnerd dat vrede, liefde en voldaanheid inderdaad vanuit onszelf komt. Een gevoel dat we bij ons, diep van binnen kunnen vinden, als je maar af en toe een moment neemt om dat gevoel te laten komen en te accepteren voor wat het op dat moment is. Het gaat immers om de connectie die je met jezelf zoekt en vind. Alles wat zich op grote dieptes bevindt komt een keer bovendrijven. Hoe je hiermee om gaat bepaalt de energie die je naar iedereen in je omgeving uitstraalt. Doorleef je emoties, hierdoor komt er weer ruimte vrij om liefde te geven en te ontvangen.

 

Yin yoga creëert zo’n moment voor jezelf. Wanneer je regelmatig Yin yoga doet dan zal je dit misschien herkennen. Het moment dat je met een asana begint merk je een zekere weerstand. Weerstand in je hoofd, maar ook weerstand in je lichaam en spieren. In de eerste 1 tot 2 minuten ben je dan ook volledig geconcentreerd op die weerstand, maar je merkt ook dat je langzaam loslaat. Je accepteert je weerstandsenergie en je gedachtes verdwijnen naar de achtergrond. Langzaam maar zeker ben je alleen nog maar bezig met de lichamelijke sensatie die de asana in je oproept. Je spieren ontspannen en hierdoor komt er ruimte vrij voor een volledige overgave aan het niets. Zowel lichamelijk als geestelijk voel je je vrij. Positieve energieën krijgen weer ruimte om rijkelijk te vloeien en je voelt dat je Yin weer in balans komt met je Yang. Dit gevoel is de essentie van Yin yoga en ik gun iedereen dit gevoel met regelmaat te ervaren. De eerstvolgende workshop die bij ons op het programma staat gaat over “peace comes from within”. Luc Acke zal ons namelijk meenemen op reis naar onszelf, diep van binnen.

 

Banner3 nieuwsbrief feb2015

 

Datum – Zondag 6 maart 2016
Tijd – 18.30 uur – 21.00 uur
Locatie – M.P. Lindostraat 4 te Utrecht
Prijs – 35 euro, inclusief gratis EP Whydentity voor alle deelnemers
Taal – Nederlands
Level – geschikt voor alle levels

Reserveer je plek, klik hier

 

De workshop:
Restorative yoga is een zeer weldadige stijl van yoga, door de rustige en zachte benadering kun je diep ontspannen en je energie weer opbouwen. Met behulp van kussens, dekens en blokken wordt het lichaam volledig ondersteund in een serie van passieve yoga-houdingen die je uitnodigen om toe te laten in plaats van te doen, waardoor diepgewortelde spanningen kunnen worden losgelaten en balans in lichaam en geest kan worden hersteld.

De helende klanken van Luc’s stem in combinatie met het harmonium en mantra’s worden gebruikt om je te begeleiden naar een diep gevoel van rust en vrede en om de energiesystemen in het lichaam te harmoniseren. Na afloop van de yoga-sessie zullen we ook enkele mantra’s samen zingen (kirtan). Wie niet graag (mee)zingt kan zich laten onderdompelen in het klankbad.

 

Banner nieuwsbrief whydentity2 feb2015

 

Luc vertelt:
“De meeste Sanskriet mantra’s die we in een kirtan sessie zingen zijn een ode aan een hindoeïstische godheid of personage uit de hindoeïstische mythologie. Het mooie aan deze traditie is dat je geen hindoe hoeft te zijn om de mantra’s te zingen. Elke godheid of personage staat namelijk symbool voor een bepaalde eigenschap of aspect van onze persoonlijkheid, en door het zingen van de mantra kunnen we hiermee een sterke verbinding maken. Als we bijvoorbeeld een mantra zingen voor Ganesha kan dit ons helpen om obstakels uit de weg te ruimen, Kali verslaat het ego, Krishna is liefde …. Maar zelfs al kennen we de betekenis van de mantra niet, dan kunnen we nog genieten van de klank, van de verdieping van de adem, van de verstilling van onze geest, en van de glimlach die het zingen ongetwijfeld rond onze mond tevoorschijn tovert”.

 

Over Luc:
Luc Acke volgde na 15 jaar yogabeoefening verschillende lerarenopleidingen (Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Restorative Yoga) bij internationaal gerenommeerde yogadocenten en baat sinds 2011 de sfeervolle yogastudio Royal Yoga in Antwerpen uit. In zijn lessen staan een zachte aanpak, de integratie van ademhaling en beweging, een dosis humor en een muzikale noot centraal.

 

Muziek:
Als singer-songwriter en mantrazanger geeft Luc regelmatig (huiskamer)concerten en wordt hij in binnen- en buitenland uitgenodigd voor kirtan sessies en yogaworkshops. Naast enkele Engelstalige releases (LOVE & WHYDENTITY) heeft hij inmiddels ook twee mantra albums (HOME & BOLO!) op zijn naam staan. Zijn eerste Nederlandstalige EP “HOU VAN HAAR” is in december verschenen.

 

Tijdens de workshop zijn alle cd’s van Luc Acke te koop. En wil je alvast in de stemming komen dan zijn ze ook te koop via de Luc Acke webshop met gratis verzending naar Nederland.

 

Banner nieuwsbrief cds feb2015

 

 

Pure Energy Yoga Agenda 2016

 


6 maart 2016
Workshop Restorative Yoga & Kirtan met Luc Acke
Reserveer je plek, klik hier


24 april 2016
Fascinating Fascia & Yoga workshop met Bart Adins
Reserveer je plek, klik hier


21 – 22 mei 2016
Intensive Yin Yoga (teacher) training met Mirjam Wagner, deel 2
Deze training is reeds vol


7 – 11 september 2016
Intensive Yin Yoga (teacher) training met Mirjam Wagner
Reserveer je plek, klik hier (early bird tot en met 10 juni)


19 november 2016
Yoga masterclass met David Lurey
Save the date! Binnenkort meer info.


 

Banner nieuwsbrief sale feb2015

De hele maand februari geven we 25% korting op alle yoga artikelen
(DVD’s, workshops en trainingen uitgezonderd).

Klik hier voor de shop


 

Pure Energy Yoga is dankbaar:
Banner nieuwsbrief sponsors feb2015