Pure Energy Yoga - Poweryoga

Pure Energy Yoga nieuwsbrief, herfst 2016

banner-nieuwsbrief-nov2016-header

 

It’s that time of the year.
A time of changing seasons.
An inevitable change which is part of nature.
A change of colors, A change of light.
A change that leads to reflection, coziness, warmth and the need for cocooning.
Change is good.
Embrace the change that takes us into the dark, rainy days and nights.
And enjoy the colorful falling autumn leaves.

 

Lieve Pure Energy Yogini’s en Yogi’s,

 

Vanochtend, tijdens de wandeling in het bos met onze Yogi the Dogi moest ik weer even aan deze woorden denken. De herfst is nat en donker, maar ook prachtig en kleurrijk. Wanneer je door het bos loopt en omhoog kijkt, dan zie je wat de natuur al heel erg lang doet. Veranderen in een hibernate staat die past bij de tijd van het jaar. De sapstromen komen tot stilstand, de bomen verliezen hun bladeren en langzaam bereid de natuur zich op donkere, koudere tijden. De natuur denkt daar verder niet bij na. De natuur volgt zijn instinct, volledig synchroon met zijn omgeving, met overleven als belangrijkste doel. Wij mensen zijn dit instinct soms een beetje kwijt. We zijn bijna non stop in een opperste staat van paraatheid. Hierbij verliezen we ons natuurlijke instinct om te vertrouwen op waar ons gevoel ons probeert heen te sturen. Gevoel, instinct, ze sturen je altijd de goede kant op, zolang je daar maar op vertrouwt.

 

Yoga is meer dan alleen een set van asana’s, op een matje, in een ruimte met 4 muren om je heen. Een lange wandeling op een mooie zondagochtend in een mooi, kleurrijk bos is ook yoga. Wanneer je dit in je eentje doet dan creëer je voor jezelf een stilte, laat je je gevoel tot je komen en ben je heel even één met je omgeving. Wanneer je dit met z’n tweeën doet dan komen er vaak zinvolle gesprekken, maar ook waardevolle stiltes tot stand, volledig geleid door je gevoel. Je paraatheid, ratio en dagelijkse stress verdwijnen dan vanzelf naar de achtergrond. Hoe mooi kan een zondagochtend zijn?

 

Met Pure Energy Yoga laten we ons leiden door ons gevoel en volgen we wat er op ons pad komt. Zo hebben we dit jaar al een aantal mooie, leuke en zinvolle workshops en trainingen mogen organiseren en hebben we vele blije gezichten mogen verwelkomen. Maar het jaar is nog niet voorbij. In december hebben we nog een bijzondere dag in petto en voor volgend jaar juli staat er ook al een fantastische Yin training op het programma.

 

banner-nieuwsbrief-nov2016-yinmeetstai

Yin Yoga meets Tai Chi Chuan met Astrid van Zon & Nanda Duin

 

Op zaterdag 3 december organiseert Pure Energy Yoga een bijzonder evenement waarbij we op zoek zullen gaan naar de verschillen en overeenkomsten tussen Yin Yoga en Tai Chi Chuan. Het belooft een interessante en vooral leerzame dag te worden gevuld met inspirerende theorie en twee fijne lessen Yin Yoga en Tai Chi. De workshops zullen worden gegeven door Astrid van Zon (Yin Yoga) en Nanda Duin (Tai Chi). De locatie is de prachtige oude thuisbasis van ITCCA, school voor Tai Chi Chuan, op steenworp afstand van Utrecht CS. Beide workshops zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

 

Datum – Zaterdag 3 december 2016
Tijd – 10.00 uur – 17.30 uur
Locatie – ITCCA school voor Tai Chi Chuan, M.P. Lindostraat 4 te Utrecht
Prijs – 50 euro
Taal – Nederlands
Level – geschikt voor alle levels

 

banner-nieuwsbrief-nov2016-jp

 

Yin Yoga training with Jo Phee (Chinese Medicine, Meridian Nidra & Hip Anatomy)

 

Pure Energy Yoga organiseert in juli 2017 een 65 uurs Yin Yoga training met niemand minder dan Jo Phee, eerste assistent van Paul Grilley en Sarah Powers. Het zal de eerste keer zijn dat Jo in Nederland een training komt geven en we zijn dan ook bijzonder vereerd dat ze dit bij ons in Utrecht komt doen. Jo zal een 65 uurs training geven met een focus op TCM, Meridian Nidra en de anatomie van de heup. De zeer uitgebreide training is ontworpen voor zowel yoga beoefenaars als yoga teachers op zoek naar verdieping in de anatomische en energetische theorieën van Yin Yoga. Jo wordt internationaal geroemd om haar bijzonder leerzame en inspirerende manier van lesgeven. Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij als je deze kans niet wilt missen.

 

Datum – 4 – 10 juli 2017
Tijd – elke dag 08.30 uur – 18.00 uur
Locatie – ITCCA school voor Tai Chi Chuan, M.P. Lindostraat 4 te Utrecht
Prijs – Early bird 995 euro t/m 31 december 2016, 1.095 euro vanaf 1 januari 2017
Taal – Engels
Certificaat – 65 uur Yoga-alliance CE

 


 

Pure Energy Yoga Agenda 2016/2017

 


 

3 december 2016
Workshop Yin Yoga meets Tai Chi Chuan met Astrid van Zon & Nanda Duin
Reserveer je plek, klik hier


4 en 5 februari 2017
Yogi Tea Yin & Yang experience met Franck Wagemakers, Sadhana Kaur en Luc Acke
Info volgt


4 – 10 juli 2017
Yin Yoga training with Jo Phee (65 uur)
Reserveer je plek, klik hier


1 – 3 september 2017
Advanced Yin Yoga (teacher) training met Mirjam Wagner
Info volgt


 

banner-nieuwsbrief-nov2016-sale

 

Pure Energy Yoga shopruiming

De hele maand november geven we 25% korting op alle yoga artikelen (DVD’s, Yogagenda, workshops en trainingen uitgezonderd).

Klik hier voor de shop!