Pure Energy Yoga - Poweryoga

Docenten

Esther

Esther, van huis uit werkzaam in de moleculaire biologie, is vele jaren geleden begonnen met Hatha Yoga. Tijdens een langdurig verblijf in Amerika ontdekte ze Poweryoga, dit bleek een krachtige en down-to-earth manier te zijn om aan je lichaam en geest te werken die heel erg bij haar paste. Sindsdien heeft zij diverse yogastijlen (Yin, Bikram, Ashtanga, Hot Yoga en Iyengar) beoefend, vele workshops gevolgd en zich grondig verdiept in yoga vanuit haar medische achtergrond. in 2007 besloot zij om zelf les te gaan geven en volgde een opleiding tot Poweryogadocent. Eind 2009 rondde zij een intensieve, door de yoga-alliance gecertificeerde, teacher training af in Thailand en kreeg haar wereldwijd erkende RYT-200 certificering. Haar Yin Yoga opleidingen volgde ze bij Paul en Suzee Grilley in Azië en Amerika (500 hours, yoga-alliance). Naast Poweryoga en Yin-yoga heeft zij vele jaren Body Balance gegeven (een combinatie van Tai Chi, Yoga en Pilates).
 
Ze geeft dynamische lessen in een ontspannen sfeer waarbij zowel fysieke, geestelijke als spirituele aspecten van yoga aan bod komen. De focus van de lessen ligt op het ontdekken en ontwikkelen van balans op fysiek, emotioneel en energetisch vlak.
 
Bij de Aalo-yoga academie geeft ze Yoga opleidingen. Meer informatie daarover kan je hier vinden.

 

 
 
 

Chiel

Chiel, die Cum Laude afstudeerde als apotheker, is inmiddels al ruim 9 jaar actief als yogadocent. Hij ontdekte al vroeg tijdens zijn studie dat hij op zoek was naar een andere manier van werken met lichaam en geest. Sindsdien heeft hij diverse vormen van yoga bestudeerd en volgde hij verschillende teachertrainings. Eind 2009 rondde hij een intensieve, yoga-alliance gecertificeerde, teacher training af in Thailand en kreeg daarmee wereldwijd erkende RYT-200 certificering. In 2011 en 2012 volgde hij samen met Esther Yin-yoga opleidingen bij Paul en Suzee Grilley, na jaren self-practice en ervaring met yin te hebben opgedaan.

Hoewel Chiel erg sportief is, is hij in zijn eigen practice vooral gericht op yinyoga. Hiermee creëert hij een kalme, integere energie in zijn dagelijks bestaan. Dit voert hij ook door in zijn andere lessen. Chiel geeft namelijk tevens poweryoga, assisted yin yoga en personal yoga training. Hij geeft les met compassion, dat wil zeggen dat hij het belangrijk vindt dat zijn deelnemers een goed gevoel overhouden aan een yogales. Yoga is namelijk bedoeld om je een goed gevoel te geven over jezelf en Chiel is erop gericht fysieke en mentale blokkades bij zijn deelnemers weg te nemen. Er is alle aandacht om te werken op je eigen niveau, zonder oordelen over jezelf of anderen. Chiel’s lessen zijn in de diverse lesstijlen geschikt voor iedereen, of je nu op zoek bent naar ontspanning of een intensieve workout.

Franck

centrumwell
Franck (in het dagelijks leven werkzaam als beleidsmedewerker bij een zorgorganisatie) maakte in 2001 kennis met Asthanga- en Vinyasa Yoga en begon vervolgens al snel met een vrijwel dagelijkse selfpractice. Naast de fysieke voordelen bemerkte hij al snel ook de mentale impact. Yoga komt van het sanskriet woord Yuk, hetgeen onder meer zoveel betekent als vereniging of verbinding. Yoga gaat over de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. En om de verbinding met jezelf en anderen tot stand te brengen. Concreet betekent dat voor Franck dat hij door Yoga meer bewust en gezond leeft. Op de yogamat kun je leren over gelijkmoedigheid; om waar te nemen zonder veroordelend te zijn.Om zijn yogabeoefening te verdiepen heeft Franck de gedegen docentenopleiding van Johan Noorloos (Asthanga Yoga), Marcel van de Vis-Heil (Anusara Yoga) en Anat Geiger (Yin Yoga) gevolgd. Tijdens de opleiding is hij ook door gespecialiseerde gastdocenten onderwezen in filosofie, anatomie, ademhaling, meditatie, zwangerschapsyoga, kundalini en ayurveda. Al snel merkte Franck hoe leuk het is om zelf les te geven en Yoga door te geven aan anderen. Naast zijn selfpractice volgt Franck regelmatig lessen en workshops in verschillende yogastijlen en bij verschillende docenten. Franck geeft dynamische vinyasa yogalessen, met invloeden uit de Asthanga Yoga, Anusara Yoga en Yin Yoga, waarbij iedere keer met een thema en achtergrondmuziek gewerkt wordt.Reacties van deelnemers zijn: “heerlijk!”; “veel persoonlijke aandacht”; “enthousiasmerend”; “heldere uitleg”; “aandacht voor zingeving”.