Pure Energy Yoga - Poweryoga

Land of a thousand smiles and yoga

Ik zal jullie kort wat vertellen over onze avonturen in Thailand. Na een lange vliegreis kwamen we aan in Bangkok. Een energieke en fantastische stad met helaas nog veel armoede. Tegelijkertijd zijn de meeste inwoners van Thailand dankzij de sterke invloed van het boeddhisme erg vriendelijk en behulpzaam. Natuurlijk hebben wij ons bewust een aantal keren laten afzetten door een Tuk-Tuk of straatverkoper, maar dat is gewoon part-of-the deal natuurlijk.
Vanuit Bangkok reisden we door naar Kanchanaburi, waar we verbleven omdat we mee zouden gaan helpen bij de elephants world. De eigenaresse van het hotel waar we verbleven waarschuwde ons al dat we daar heel hard zouden moeten werken en ontzettend vuil terug zouden komen maar we waren er klaar voor. Thailand roept voor velen romantische beelden op van jungletochten op de rug van een olifant maar deze dieren zijn het slachtoffer van een misdadige toeristenindustrie die het voortbestaan van aziatische olifanten in het wild ernstig bedreigt. Elephants world is een prachtig initiatief van een Thaise dierenarts die zich samen met vrijwilligers en mahuts inzet voor het welzijn van deze mooie dieren. Een paar jaar geleden richtte hij een reservaat op waar olifanten opgevangen worden nadat ze veelal gered zijn van een afschuwelijk leven al werkend in de toeristenindustrie. Hier kunnen ze een goed leven leiden totdat ze weer sterk genoeg zijn om weer in het wild te kunnen overleven of ze genieten hier van een goede oude dag. We hebben de olifanten gevoerd, voedsel verzameld, hun wonden verzorgd, bananenbomen gekapt en als hoogtepunt schoongeschrobd tijdens een bad in de river Kwai. Een bijzondere en onvergetelijke ervaring. Die dag kwamen wij doorweekt, moe en onder de modder weer terug bij het hotel maar ons hart verwarmd door deze magische dieren en alle mensen van elephantsworld die iedere dag met hart en ziel zorgen voor een beter leven van olifanten.
Vervolgens vlogen we naar Koh samui voor de yin yoga teachertraining van twee weken met Paul Grilley en zijn vrouw Suzee. Dit was een fantastische ervaring. Er waren yogi’s vanuit de hele wereld, de sfeer was geweldig en de training buitengewoon boeiend en leerzaam. Yin yoga is een relatief ‘nieuwe’ vorm van yoga, maar eigenlijk is deze vorm al zo oud als yoga zelf is. Yin werkt op de diepste niveaus, zowel mentaal als fysiek. elke dag werd de anatomie en fysiologie van alle spieren en wervels tot in detail bestudeerd. Nóg leuker was het feit dat we elkaars skeletopbouw hebben geanalyseerd. De opbouw van het skelet is dermate verschillend, dat bepaalde yogahoudingen die voor de één super makkelijk zijn, voor de ander aanvoelen als één grote marteling. Yin yoga gaat echter uit van functionaliteit en niet van esthetiek. ‘It is not about how the pose looks, it is about how the pose feels!’.
Na deze twee weken, vlogen wij naar Koh Tao voor een duik- en meditatiecursus. Dankzij uitstekende yogabreath bleven ik (en zowaar Esther ook) kalm tot op grote dieptes. Het beheersen van het lichaam met de ademhaling is bijzonder bruikbaar bij duiken. De duikinstructeur vroeg zelfs nog of ik uberhaupt ademde, wijzende op het minimale zuurstofverbruik van mijn tank. De zee was prachtig en de meditaties waren diep. Dit was het perfecte einde van een heerlijke maand. Het is fantastisch om volledig te kunnen focussen op datgeen wat je het liefste doet: yoga.
 
Yoga will always be with us!
 
Keep practicing!
Laat een bericht achter: