Pure Energy Yoga - Poweryoga

Workshop Doug Swenson – The secrets of yoga-flow

Doug Swenson is een van de pionieren van Ashtanga yoga in het Westen. Samen met zijn broer David werd hij geintroduceerd in Ashtanga yoga door David Williams. Wij volgden een tijd geleden al een workshop bij zowel David Swenson en David Williams en waren inmiddels zeer benieuwd geworden naar Doug!Trouw aan de traditie van Ashtanga verweeft hij verschillende yoga-stijlen tot zijn unieke vorm van lesgeven waarin er meer flow ontstaat tussen de houdingen in de traditionele Ashtanga-series.
De verbindingen tussen de staande houdingen zorgen voor meer flow en een lichter gevoel en het is adembenemend om te zien hoe Doug moeiteloos zweeft van de ene armbalans naar de andere en de vele variaties van de hoofdstand die hem zo natuurlijk lijken af te gaan. En alsof de reguliere Ashtanga primary series al niet pittig genoeg is wordt er tijdens de eerste zaterdagochtend Ashtanga with extra spice gegeven waarin in de first series houdingen worden verweven met houdingen uit de second series. Tijdens dit weekend staan ook wij veelvuldig op ons hoofd, handen en voorarmen tijdens de zeer uitdagende lessen.
Tussen de asana’s door vertelt Doug ook over drie gouden leef-regels:

  • Think before you Act;
  • Think before you Speak;
  • Think before you eat.

Deze leefregels creëren meer harmonie in je leven en kunnen ervoor zorgen dat je body & mind gezond en tevreden worden en blijven.

 

Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar balans.

“Softness and Strenght”-“Power and Tranquility”!

Laat een bericht achter: